Centrum.sk: Utorok, 12.11.2019
meniny má Svätopluk
   

FOTO: Zdravé jedlá, ktoré vám uškodia, ak ich budete jesť nesprávne

20.9.2019 | Zdravie

Určite viete, že existujú potraviny, ako napríklad niektoré huby, ktoré sú prudko jedovaté. Iné pokrmy sú škodlivé z dlhodobého hľadiska a na druhej strane spektra stoja takzvané „zdravé" potraviny. Aj tie vám však môžu uškodiť, ak ich konzumujete nesprávne. Ktoré to sú?

Mäso, hydina a morské plody

Ak opekáte na rošte mäso, hydinu alebo morské plody, vďaka vysokej teplote sa bielkoviny v mäse menia a stávajú sa nebezpečnými. Aby ste predišli zdravotným rizikám, mali by ste mäso upravovať pri nižšej teplote. Nízka teplota zmenší hromadenie karcinogénov v potravinách. Mali by ste tiež zvážiť marinovanie mäsa a jeho časté otáčanie. Minimalizujete tak tvorbu karcinogénnych látok.

Med

Možno to neviete, ale med obsahuje veľa toxínov. Po zbere med prechádza pasterizačným procesom na ich odstránenie. Konzumácia nepasterizovaného medu však môže byť pre vaše zdravie veľmi nebezpečná. Iba jedna čajová lyžička nepasterizovaného medu alebo medu, ktorý nebol správne pasterizovaný, môže spôsobiť bolesti hlavy, závraty a zvracanie.

Budúcnosť je tu: Jedlo sa vyrába len z elektriny, vody a vzduchu

Zvyšok zdravých jedál, ktoré vám môžu spôsobiť problémy, nájdete v našej galérii.

Autor: Noel
Foto: Public Domain


Focus Media


Tipy na dnes

 
Vtip dňa

Ako sa povie policajtova žena po španielsky? Doňa Debilita

 
Virtuálny barClaire Claire
  • 4 cl brandy
  • 1 žĺtok
  • 2 cl cukrového sirupu
  • studená čierna káva
  • mletá káva