Centrum.sk: Štvrtok, 24.10.2019
meniny má Kvetoslava
Slovník barmana

Bowle - Ideálny nápoj, ktorý sa podáva predovšetkým v letných mesiacoch, pre väčšiu spoločnosť. Jedná sa vlastne o maceráciu šťavnatého ovocia (ananás, mandarínky, jahody, broskyne, kiwi a iné) v bielom víne. Veľký dôraz pri podávaní tohto nápoja sa kladie na jeho teplotu. Musí byť dostatočne vychladený, o to sa postará 10 – 12 hodinová macerácia ovocia vo víne v chladných priestoroch. Pred podávaním sa dolieva šumivým vínom a podľa chuti rôznymi likérmi a destilátmi. Ľad sa nepridáva.

Vyskúšajte tiež tieto drinky

Apricamp Apricamp
  • 3 cl campari
  • 3 cl likéru Apricot brandy
  • pomarančová šťava
  • pomarančová kôra na ozdobenie
Viac
Mojito Mojito
  • 4 cl bieleho rumu
  • 2 cl limetkovej šťavy
  • 1 kávovú lyžičku hnedého cukru
  • 10 lístkov mäty
  • niekoľko kociek ľadu
  • perlivú minerálku na doliatie
Viac
Agatha Christie Agatha Christie
  • 4 cl vodky
  • 2 cl mätového likéru
  • 4 cl grapefruitového džúsu
  • 2 cl citrónovej šťavy
  • koktailová čerešňa a mäta na ozdobenie
Viac
Silvestrovský punč Silvestrovský punč
  • 2 1/2 dl bieleho vína
  • 2 1/2 dl červeného vína
  • 2 1/2 dl vody
  • 5 cl vodky
  • 2 cl citrónovej šťavy
  • 120 g kryštálového cukru
Viac
Golden Orange Fizz Golden Orange Fizz
  • 3 cl brandy
  • 10 cl pomarančovej šťavy
  • 1 cl limetkovej šťavy
  • 1 cl cukrového sirupu
  • sóda
Viac