Centrum.sk: Streda, 23.10.2019
meniny má Alojza
   

FOTO: Chyby, ktoré robíte v reštauráciách: Vyvarujte sa ich

25.9.2019 | Úlety

Považujete fakt, že v reštauráciách sa chody na stoly nosia postupne, za samozrejmosť? Ešte v 19. storočí to tak nebolo. Servírovalo sa takzvaným „francúzskym štýlom" a všetky jedlá pristávali pred hosťami naraz. Dnes sa naproti tomu využíva „ruské servírovanie", teda postupné. To je však len teoretická informácia, praktické rady do reštaurácií nájdete nižšie.

Spôsob, akým uložíte príbor na tanier, je vlastne správou. V dobrej reštaurácii sa predpokladá, že tieto pravidlá ovládate, a tak sa nečudujte, ak vám bude chcieť obsluha vziať tanier s jedlom, na ktorý ste uložili rovnobežne nôž s vidličkou. Je to znamenie, že ste dojedli.

FOTO: Zákerné triky, ktorými z vás reštaurácie vyťahujú viac peňazí

Zároveň tak viete vyjadriť spokojnosť či nespokojnosť s daným pokrmom bez toho, aby ste otvorili ústa. Existuje však možnosť, že urazíte kuchára, ak nôž vložíte medzi ostne vidličky. Pozor na to!

Ďalšie reštauračné rady nájdete v našej galérii.

Autor: Noel
Foto: Shutterstock


Focus Media


Tipy na dnes

 
Vtip dňa

"Manželka celú noc neprišla domov, asi má milenca."
"Prosím vás, to hneď nemôžete myslieť na to najhoršie. Možno ju len prešlo auto."

 
Virtuálny barVitanáboj Vitanáboj
  • 6 cl vodky energy
  • 4 cl multivitamínového džúsu
  • physalis