Centrum.sk: Štvrtok, 14.11.2019
meniny má Irma
   

Zabráňte úniku svojich dát: NÁVOD, ako si vymazať profil z Google+

25.10.2018 | TechMag

Prednedávnom verejnosťou otriasol ďalší škandál s únikom dát. Ukázalo sa, že firme Google celé tri roky unikali údaje o stovkách tisíc používateľoch platformy Google+. A hoci internetový gigant plánuje tento produkt definitívne zrušiť, možno sa budete cítiť bezpečnejšie, ak si účet zmažete hneď teraz.

Google+ vznikol v roku 2011, ale veľa vody v oblasti sociálnych sietí nenamútil.

INFOGRAFIKA: Veľký brat sa pozerá. Čo všetko o vás Google vie?

Je však vysoko pravdepodobné, že ak používate niektorý z produktov Googlu (napríklad Gmail), máte účet aj na Google+ a ani o tom neviete. Tu je návod, ako konto zrušiť.

1. Prihláste sa do svojho Google konta. Môžete tak urobiť napríklad prihlásením do služby Gmail. Následne kliknite na svoju fotografiu (alebo krúžok s písmenom) v pravej hornej časti obrazovky.

2. Kliknite na „Profil Google+".

3. V ľavej lište kliknite na „Settings" (Nastavenia).

4. Úplne naspodku stránky Settings kliknite na „DELETE YOUR GOOGLE+ PROFILE" (Vymazať profil na Google+).

5. Zaškrtnite oba boxy (povinný je len spodný) a následne kliknite na tlačidlo „DELETE" (Vymazať).

6. Hotovo. Váš účet bol vymazaný. Ešte môžete (ale nemusíte) vyplniť dotazník.

Autor: Noel
Foto: Shutterstock, autor


Focus Media


Tipy na dnes

 
Vtip dňa

"Mám si dať ešte jedno pivko alebo nie? Brucho hovorí, že áno, hlava zase, že nie. Hlava je múdrejšia než žalúdok. Preto múdrejší ustúpi."

 
Virtuálny barApple Stock Apple Stock
  • 4 cl Fernet Stock Citrus
  • 12 cl jablkového džúsu
  • škorica