Centrum.sk: Streda, 23.10.2019
meniny má Alojza
   

FOTO: Dostaňte z nich maximum: Ako uvoľniť z jedál všetky užitočné látky?

25.9.2019 | Štýl

Na kvalitu jedál sa hľadí čím ďalej tým viac. Ich výživová hodnota a zdraviu prospešné látky sú predmetom množstva debát a predsa mnohí ľudia nevedia, ako z daných potravín dostať maximálnu úžitkovú hodnotu.

Ľanové semienka

Ľanové semená obsahujú vlákninu, omega-3, ligníny a fytonutrienty, z ktorých všetky sú pre organizmus cennými látkami. Naše telá ich však nedokážu stráviť, keď ich jeme vcelku. Preto by sa mali pred konzumáciou rozdrviť, aby nestratili svoje užitočné vlastnosti.

Špargľa

Špargľa by sa nikdy nemala tepelne upravovať v mikrovlnnej rúre, a to ani keď nemáte na varenie veľa času. Znižuje sa obsah vitamínu C, pretože je rozpustný vo vode. Ideálnym spôsobom varenia stoniek špargle je ich naparovanie alebo smaženie kým nie sú jemné a chrumkavé.

6 tajomstiev, ktoré reštaurácie nechcú, aby ste vedeli

Ďalšie informácie o tom, ako dostať zo zdravých potravín maximum, sa dozviete v našej galérii.

Autor: Noel
Foto: Shutterstock


Focus Media


Tipy na dnes

 
Vtip dňa

"Manželka celú noc neprišla domov, asi má milenca."
"Prosím vás, to hneď nemôžete myslieť na to najhoršie. Možno ju len prešlo auto."

 
Virtuálny barVitanáboj Vitanáboj
  • 6 cl vodky energy
  • 4 cl multivitamínového džúsu
  • physalis