Centrum.sk: Utorok, 12.11.2019
meniny má Svätopluk
   
  FOTO: Chyby, ktoré robíte v reštauráciách: Vyvarujte sa ich  
Nechcite jedlo, ktoré nie je v menu: Kuchár by vám teoreticky mohol vyhovieť, ale nehodí sa to. Jednak je ťažké vyrátať cenu takéhoto pokrmu, dvojak sa jedlo vyrába podľa daného technologického postupu a množstvo ingrediencií sa pridáva úplne presne. Nesnažte sa vstupovať do tohto procesu.
     
     
 
   
 
     
FOTO: Chyby, ktoré robíte v reštauráciách: Vyvarujte sa ichPovažujete fakt, že v reštauráciách sa chody na stoly nosia postupne, za samozrejmosť? Ešte v 19. storočí to tak nebolo. Servírovalo sa takzvaným „francúzskym štýlom" a všetky jedlá pristávali pred hosťami naraz. Dnes sa naproti tomu využíva „ruské servírovanie", teda postupné. To je však len teoretická informácia, praktické rady do reštaurácií nájdete nižšie.
Spôsob, akým uložíte príbor na tanier, je vlastne správou. V dobrej reštaurácii sa predpokladá, že tieto pravidlá ovládate, a tak sa nečudujte, ak vám bude chcieť obsluha vziať tanier s jedlom, na ktorý ste uložili rovnobežne nôž s vidličkou. Je to znamenie, že ste dojedli.

FOTO: Zákerné triky, ktorými z vás reštaurácie vyťahujú viac peňazí

Zároveň tak viete vyjadriť spokojnosť či nespokojnosť s daným pokrmom bez toho, aby ste otvorili ústa. Existuje však možnosť, že urazíte kuchára, ak nôž vložíte medzi ostne vidličky. Pozor na to!

Ďalšie reštauračné rady nájdete v našej galérii.

Autor: Noel
Foto: Shutterstock