Centrum.sk: Sobota, 21.9.2019
meniny má Matúš
   
  FOTO: Robili ste to dodnes zle? Zistite, ako správne skladovať potraviny  
Aj keď naozaj chcete do chladničky vložiť paradajky, nerobte to. Stratili by svoju prirodzenú arómu a boli by bez chuti. Studený vzduch spomaľuje prirodzený proces dozrievania paradajok a ničí ich tenké membrány. To robí rajčiaky menej šťavnatými. Mali by sa uchovávať pri izbovej teplote v dobre vetranom koši alebo škatuli.
     
     
 
   
 
     
FOTO: Robili ste to dodnes zle? Zistite, ako správne skladovať potravinyV chladničkách zvyknú ľudia skladovať všetko: ovocie, zeleninu, sladkosti, pečivo. Viete však, že niektorým potravinám v chladnom prostredí síce predĺžite trvanlivosť, ale zároveň ich poškodíte? Pozrite sa, ako správne skladovať potraviny.

Chlieb sa najlepšie uchováva v pevne uzatvorenom chlebníku s trochou soli, ktorá ho chráni pred plesňou. Ak necháte bochník chleba v taške zo supermarketu, zostane mäkký, ale existuje veľká šanca, že bude o pár dní pokrytý plesňou. Plastové vrecká nedovoľujú chlebu „dýchať" a vytvárajú vysokú vlhkosť, ktorú huby naozaj milujú.

Ako vznikli moderné potraviny? Historky, o ktorých ste nepočuli

Udržiavanie chleba v chladničke však tiež nie je najlepším nápadom, pretože pri nižších teplotách sa voda odparuje výrazne rýchlejšie a chlieb sa tak veľmi rýchlo stáva oschnutým. Mimochodom, ak potrebujete chlieb uložiť dlhšiu dobu, môžete ho vložiť do mrazničky. Zostane čerstvý štyri až šesť mesiacov.

Ďalšie tipy na skladovanie potravín nájdete v našej galérii.

Autor: Noel
Foto: Public Domain