Centrum.sk: Nedeľa, 17.11.2019
meniny má Klaudia
   

FOTO: Zákerné triky, ktorými z vás reštaurácie vyťahujú viac peňazí

25.6.2019 | Biznis

Menu v reštaurácii nie je len zoznamom ponúkaných jedál a nápojov. Ak sa majiteľ podniku vyzná, pravdepodobne nechal jedálny lístok zostaviť odborníkom tak, aby bol ľahko čitateľný a priniesol čo najvyšší zisk. Pozrite si triky, ktoré a používajú v jedálnych lístkoch.

1. Obmedzujú vaše možnosti

V psychológii existuje teória o takzvanom „paradoxe voľby". Tá tvrdí, že čím má človek viac možností, tým väčšiu úzkosť pociťuje, keď si musí zvoliť jednu z nich. V menu dobre reštaurácie sa preto nachádza maximálne sedem položiek v jednej kategórii, teda sedem predjedál, sedem hlavných chodov, a tak ďalej.

VIDEO: Jedinečný spôsob šúpania zemiakov: Očistite vrecko za minútu

O tom, že paradox voľby naozaj funguje, sa presvedčila napríklad sieť McDonald´s. Jej konzultanti svorne tvrdia, že čím viac jedál ponúkajú, tým viac zákazníkov trápia a odráža sa to aj na ziskoch.

Ďalšie reštauračné triky nájdete v našej galérii.

Autor: Noel
Foto: Public Domain


Focus Media


Vyznáte sa v metale?
Otestovalo sa 10306 ľudí

Tipy na dnes

 
Vtip dňa

- Neviem sa rozhodnúť, či po smrti sa mám dať spáliť alebo pochovať!
- A čo ti radí manžel?
- Aby so sa dala vypchať!

 
Virtuálny barAdria Look Adria Look
  • 2 cl ginu
  • 2 cl Curacao blue
  • šampanské na doliatie
  • 2 cl citrónovej šťavy
  • marhuľa na ozdobenie